To the homepage of Moto Morini Club Nederland
Nederlandse indexpagina van Moto Morini Club Nederland
javascript: menubovenOp deze pagina vind je een overzicht
van motorfietsen van de deelnemers aan de Moto Morini mailinglist.

350 (1973)
Nederland: Tony's Moto Morini 3½ (1973). "Origineel, met uitzondering van de knipperlichten die op dit model nog niet gemonteerd werden. De kleur van tank en zijdeksels is niet origineel. De koplamp is van een later model, maar de originele is aanwezig en moet opnieuw worden verchroomd".

500
Zuid-Afrika: Peter Vlietstra's Moto Morini 500. "Als ik de volgende keer een foto opstuur, dan hoop ik een 2-in-2 uitlaatsysteem gemonteerd te hebben. De huidige combinatie is asociaal. Ik wil ook nog een remschakelsetje monteren".

USA: Tom Arnone, in Montana. "Rechts een foto van vóór de restauratie, waarop niet te zien is dat er een klep verbogen is. Ook de ontstekingsproblemen zijn er niet op te zien.

Camel X3
USA: Bob Herman, in Colorado. Website

Canada: Jeff Horbach's 350. "De 3½ heeft nu een "oude" tank en kleurenschema van rond 1975".

Canada: Jeff's 500. "Op deze foto, gemaakt op de North Vancouver Italian show, zie je ongeveer alle Morini's afgebeeld die in de staat Brits Columbia te vinden zijn ....."

Nieuw Zeeland: De motor van Dominic Blaazer.

Noorwegen: Moto Morini van Knut Wille. "Er zijn waarschijnlijk 3 of 4 Morini's in Noorwegen. Deze is niet helemaal perfect, maar ik heb getracht de aanvankelijke problemen op te lossen, hetgeen gelukt lijkt. Onder de koplamp heb ik nog een klein - extra - lampje gemonteerd, afkomstig uit een stroboscoop. Dit zit er nu 4 à 5 jaar op en ik zet 'm aan bij ritten overdag. Het heeft al een aantal keren een aanrijding voorkomen met auto's die mij tegemoet komen en linksaf willen!"

Verenigde Staten, Daniel Spiegel's 3.5 Sport uit 1978.


Italië: Tommaso Fiorilli. "Dit is mijn Morini 3½ Strada uit 1982. I woon in Brussel en ik heb de motor inmiddels al 12 jaar en rij er elke dag op! Bijna origineel, maar ik heb hier en daar wat kleine dingen veranderd".

Engeland: Andrew Wegg. See website voor bijzonderheden.

Verenigde Staten: Chris Hampson. "Mijn zus heeft deze motor gekocht in 1977 in bijna nieuwstaat in Australië. Zij reed er een paar jaar op, waarna zij problemen kreeg. De motor werd uit elkaar gehaald. Onderdelen raakten zoek - tank, zijdeksels, voorvork, wielen, remmen – en het duurde even voor ik deze weer op de kop getikt had. Deze foto's werden genomen voordat ik de tanklogo's gemonteerd had. De motor bevindt zich nu in de VS en zal spoedig weer gebruiksklaar zijn. De kenners zullen zien dat er een extern oliefilter gemonteerd is, maar dat is inmiddels verwijderd en rechts hangt een CarbTune aan het stuur".

Verenigde Staten: Chris Steel in Wisconsin: "dit is mijn 500w uit 1980, kort nadat ik deze had gekocht in de zomer van 2002".

1976 350 Strada 1976 350 Strada
Engeland: Julian Kowalewski. "De kleppendeksels hebben geen koelvinnen".


Verenigde Staten: Jay Lehrbach in Oost Pennsylvania: een 3 1/2 uit 1975 met 15.000 miles op de klok, aangeschaft in 2000. Niet helemaal 100%, maar hij loopt goed".


Verenigde Staten: Jay Lehrbach in Oost Pennsylvania: "500 Strada uit 1981, nieuw gekocht en bijna origineel met 60.000 km op de teller. Deze machine blijft in mijn bezit".

Verenigde Staten, Dan Keelo: "Op de eerste afbeelding mijn "donor" motorfiets voor het cafe racer project. Op de tweede foto de twee motorblokken, inclusief het originele (nu "los") en het 501 blok dat ik ga gebruiken voor de motorfiets".

Oostenrijk, Johann Süss: "Ik heb de motor in het voorjaar van 2003 gekocht. Deze was in slechte staat. Ik heb 'm aan de praat gekregen binnen 2 weken. Daarna heb ik op de beurs van Padova een reserve motorfiets gekocht en heb deze de volgende winter gerestaureerd. Toen was de motor weer prachtig om te zien, hoewel ik weinig aan het motorblok had gedaan. Aangezien het olieverbruik te hoog was heb ik nieuwe zuigers en cilinders gemonteerd, 400 cc from Ducati Development Dortmund. Vanaf dat moment loopt te motor perfect en is zelfs erg snel. Plezier om op te rijden. Het is een Strada uit 1974, maar met het kleurenschema van de Sport. Vind ik mooier, hoewel niet helemaal origineel".

Denemarken, Peter Nisgaard Brink. Dart 400.


Engeland, Robert Board. "Dit is een foto van mijn 3 ½ bij Devils Bridge. Gekocht bij NLM waar Justin er net veel werk aan had gedaan. Nu ben ik bezig de motor op Frans kenteken te krijgen".

United States: Michael Henry. "Twee foto's van mijn 500 Sport uit 1980. Met en zonder stuurkuip. Deze motor stond - onverkocht - tot 1999 bij een dealer. Ik be de tweede eigenaar".

United States, Californië: Michael Fiore.


United States, Mike Christian. Dit zijn afbeeldingen van mijn Moto Morini Settebello GT 250 uit 1966. De motor werd gebruikt voor marketing doeleinden door Garelli. Er staan een nummers op frame of motorblok. Hij is af briek geleverd met de Garelli tank en -plaatjes op het blok. Tevens heeft dit model een andere voorvork en andere trommelremmen, maar ... zowel het frame als het motorblok zijn van een Morini Settebello GT 250".

Engeland, Gareth Davies. "De Moto Morini is een Kanguro X2. Geweldige motorfiets om over bochtige landwegen te sturen hier in Shropshire waar ik woon. De andere motorfiets is een Honda Pacific Coast die ik gebruik als een toermachine. Het lijkt erop of deze twee machines niets gemeen hebben, maar dat is niet zo: ze hebben beide een v-twin motor. Dat is het type motor dat ik het fijnste vind rijden. De Morini gebruik ik het meest hoewel deze momenteel gestript is vanwege een renovatie".

Engeland, Peris Williams. "Foto's gemaakt op 21-03-2007. Ik zal betere foto's sturen, zodra ik de motor eens goed heb schoongemaakt :-)".

Australia, Rodney Yeomans. 500 SEI V.

Engeland, Richard Armstrong.

Denemarken, Erik Christensen. "Wat foto's van mijn 1978 3½ Strada. De laatste foto toont een carterdeksel na glasparelen en zwart/blank poedercoaten. Ik moest ook laswerk laten doen, omdat de vorige eigenaar "per ongeluk" aan de startschakelaar zat terwijl het deksel verwijderd was .... Een vriend heeft 'm voor mij gespoten en nu moet ik het linker deksel ook doen ;)".

United Kingdom: Jonathan Hill. "Mijn Strada uit 1974 in de buurt van Talyllyn, Mid Wales. Perfecte dag".

United Kingdom: Mark Trayford: "een paar foto's van mijn 3 1/2 Sport uit 1975".


United States: Stephen Scott: "mijn Moto Morini 500S".

Who's next??

Who's next??

Who's next??


back/terug to indexpage